Bagaimana emcee saufi ini jadikan kerjaya part time beliau lebih efektif, success dan meningkatkan lagi skills beliau sebagai seorang Emcee Profesional.

 

1 – Saufi Ahmad atau dikenali sebagai Emcee Saufi seorang yang sangat meminati bidang pengacaraan dan emcee. Beliau sudah pun aktif dalam industri emcee ini.

 

2 – Beliau merasakan perlu untuk beliau tingkatkan lagi skills beliau sebagai seorang emcee supaya menjadi lebih versatile dan berkredibel.

 

3 – Dan beliau mengambil keputusan untuk berguru dengan Tuan Rizal Rashid yang merupakan mentor dan rujukan beliau dalam bidang pengacaraan majlis dan juga pengasas VIP Emcee Academy.

 

4 – Alhamdulillah banyak yang telah beliau perolehi dan belajar ketika sesi bengkel emcee pro walaupun cuma sehari tapi input yang beliau dapat sangat membantu dan kata beliau ‘..sangat impactful..’

 

6 – Semasa menghadiri bengkel Emcee Pro pada bulan Mac yang lepas, Emcee Saufi sangat teruja dengan ilmu Fonetik yang diajar oleh Tuan Rizal Rashid. ini komen beliau tentang ilmu fonetik.

 

‘..saya sangat suka dengan ilmu-ilmu fonetik, kita belajar macam mana nak memberikan sebutan yang betul. Sebutan M, N, O dan sebagainya. apakah kesan nya apakah dia punya matlamat dia. Itu sangat – sangat bagus sekali dan saya merasakan benda itu penting untuk menarik perhatian audiens kepada kita dan juga menjadikan kita seorang penyampai yang lebih berkredibel..’

 

7 – Teknik format skrip emcee yang diajar oleh Tuan Rizal Rashid juga telah membuka minda emcee Saufi. Beliau berjaya menyiapkan teks emcee dalam masa kurang 15 minit sahaja. Sesuatu yang wow.

 

8 – Ini pesan Emcee Saufi buat pengacara majlis / emcee di luar sana

‘..kepada mereka yang belum ke program emcee pro, saya sarankan kalau boleh sertailah kursus emcee pro ini dari tuan Rizal Rashid yang sangat, walaupun compact sekejap tapi sangat impactful. Kursus nya dalam masa 1 hari tapi sangat impactful, sangat membantu..’

 

BACA ARTIKEL : LEPAS JADI EMCEE, BUAT 3 PERKARA INI UNTUK DAPAT NEXT JOB

 

9 – Beliau juga menambah..

‘…hopefully pada meraka yang diluar sana yang baru-baru nak berkecimpung dalam bidang pengacaraan, jangan bimbang, don’t worry with your background apa sekalipun, datang dulu ke kelas Tuan Rizal Rashid dan kemudian anda baru tahu bagaimana nak menjadi Emcee yang terbaik…’

emcee saufi

 

10 – Kerana minat dan fokus 100% yang beliau tunjukkan sepanjang beliau belajar dan menuntut ilmu dengan Tuan Rizal Rashid, beliau telah di panggil untuk bersama Tuan Rizal Rashid ke udara di ikim.fm.

Bengkel Emcee Pro adalah kelas intensif sehari suntuk yang akan fokus kepada topik Pengacaraan Majlis, etika dan protokol serta keperluan menyeluruh untuk seorang emcee meningkatkan lagi skill emcee ke arah profesional.

 

Kami akan kongsikan bagaimana untuk menjadi emcee yang profesional terutama dalam teknik lontaran suara yang jelas dan betul, teknik menyiapkan teks emcee yang cepat, mudah tapi efektif (boleh siap dalam 30minit shj) dan banyak lagi.

 

Juga akan dikongsikan antaranya ‘do & dont’s’ dalam pengacaraan majlis. [PENTING] dan juga bagaimana untuk mengatasi rasa ‘GEMURUH, NERVOUS, GEMENTAR’ ketika mengacarakan majlis.

 

Kos untuk bengkel ini juga sangat berpatutan. Daftar awal untuk dapatkan promosi istimewa dari kami.

.

Bagaimana untuk dapatkan maklumat dan mendaftar ke Bengkel Emcee Pro?

Cara 1 – Klik laman web di bawah (maklumat lengkap akan diberikan)

Klik sini >> http://emceepro.neuronworks.com.my/

Klik sini >> http://emceepro.neuronworks.com.my/

Cara 2 – hubungi 019 885 7600 atau 0112 600 0112 untuk bertanya tentang maklumat Bengkel ini terus daripada staf kami.

NOTA : Bengkel ini sesuai untuk pengacara majlis yang telah lama berkecimpung mahupun yang baru menceburi bidang pengacaraan. Latihan secara santai serta pengajaran step-by-step yang akan di berikan insya Allah mudah difahami.

Ikuti kami di Facebook VIP EMCEE ACADEMY 

[grwebform url=”https://app.getresponse.com/view_webform_v2.js?u=SH51Y&webforms_id=10601701″ css=”on” center=”off” center_margin=”200″/]

Pin It on Pinterest

Share This

Kongsi Artikel Ini

Kongsi artikel ini bersama rakan rakan anda !