ADAKAH anda seorang emcee, pengacara majlis (sepenuh masa / part time) atau baru berjinak – jinak dalam bidang pengacaraan dan perlukan ilmu atau skill emcee untuk berkembang dan menambah ilmu?

YES! disini, kami nak bantu anda dengan ‘Emcee Pro Digital Masterclass

Ini adalah sebuah ‘kelas online’ yang telah kami susun secara menyeluruh untuk anda dapat belajar dan kuasai setiap skil dan ilmu dalam pengacaraan.

Topik yang kami ulas termasuk dengan bagaimana menjadi emcee yang disukai, bagaimana nak ‘branding’ kan diri sebaga emcee yang berkaliber, Do & don’t dalam pengacaraan, voice modulation, rahsia membina teks emcee dan banyak lagi..

Ramai mengadu mereka sangat bermasalah dalam emcee tapi mereka sangat minat dalam bidang pengacaraan majlis. Ada juga yang memang sangat meminati emceeing, sejak sekolah lagi dah jadi emcee, tanpa dipaksa dan selalu tawarkan diri menjadi emcee. Tahniah!

Tapi, emcee atau pengacara majlis ini bukan la mudah terutama jika anda tak asah skill atau teknik emceeing anda dengan betul. Skill teks emcee, teknik melodi suara, teknik soalan, teknik nak bagi harga, nak jual servis anda sebagai emcee atau bagaimana nak jadi emcee yang berkredibiliti tinggi dan sentiasa dicari client ini lah yang susah kebanyakan emcee nak ada sebab ilmu ini perlu terus digali dan dicari dari semasa ke semasa.

Ditambah dengan kekangan masa hujung minggu, dengan ada yang bekerja dan sebagainya menyebabkan susah untuk anda hadir belajar di kelas fizikal. Oleh itu, ‘Emcee Pro Digital Masterclass‘ ini kami wujudkan untuk bantu anda.

Anda boleh belajar dari mana sahaja terus dari phone, ipad laptop atau table anda dengan mudah.

koleksi 12 video dengan lebih 100 minit

MODUL #1 – TEKNIK FORMAT MEMBINA TEKS / SKRIP EMCEE

MODUL #2 – PROFESIONAL ‘QUESTION’ LEAD TO GOOD EMCEEING

MODUL #3 -KENAL PASTI DO’S AND DONT’S DALAM EMCEEING

MODUL #4 – STRATEGI HARGA DALAM PENGACARAAN

MODUL #5 – BAGAIMANA NAK BINA PROFIL PROFESSIONAL SEBAGAI PENGACARA MAJLIS

MODUL #6 – EMCEE PART TIME JE, TAPI SALES 4 ANGKA

MODUL #7 – PERANAN SEBAGAI SEORANG EMCEE

MODUL #8 – MEMAHAMI APA ITU EMCEE

APA KATA ALUMNI YANG TELAH BELAJAR DI BENGKEL EMCEE PRO !

‘..Berjaya siapkan teks emcee dalam 17 minit sahaja..’

‘..ilmu yang sangattt berbaloi..’

..kita ingat kita ada ilmu, tapi apabila berguru oh baru banyak benda yang kita tahu..’

‘..apa yang saya belajar paling penting ialah intonasi suara memainkan peranan yang sangat penting..’

‘..dah 2 kali datang, tapi banyak ilmu yang saya pelajari..’

‘..kekeliruan dalam penyedian skrip emcee, tapi selepas kelas emcee pro, saya semakin jelas..’

‘..awal pagi sampai petang, banyak ilmu dan info yang baik untuk emcee..’

‘..dah ada asas emcee, tapi takda guidline yang betul..’

‘..banyak benda-benda baru yang saya belajar dan paling penting tona helpme..’

‘..yang paling best ialah sebutan yang jelas seperti senatron indonesia..’

SIAPA SPEAKER DAN COACH YANG AKAN BANTU ANDA?

RIZAL RASHID Merupakan Anak Jati Negeri SABAH dan seorang trainer bertauliah daripada perbadanan sumber manusia berhad (PSMB) dan Badan Nasional Sertifikasi Profesi (BNSP) Indonesia dan pengasas VIP EMCEE ACADEMY.

Beliau mempunyai kepakaran dalam emcee dan pengacaraan majlis lebih 10 tahun dan telah melatih ramai emcee diluar sana dalam meningkatkan kualiti emcee dan pengacaraan majlis dalam program-program Intensif yang beliau anjurkan selain di jemput khas untuk berkongsi kepakaran di Jabatan-jabatan kerajaan, universiti dan banyak lagi.

Beliau pernah mengacarakan banyak majlis Rasmi, majlis tidak rasmi, seminar-seminar, konvensyen, simposium, majlis perasmian, majlis perkahwinan dan banyak lagi majlis yang melibatkan tetamu tetami kehormat seperti Duli Yang Teramat Mulia Tengku Mahkota Pahang (Kini Yang Dipertuan Agong), Bekas TYT Negeri Sabah, Yang Amat berhormat Perdana Menteri, Yang Amat Berhormat timbalan Perdana Menteri, Menteri-Menteri Besar, Ketua-Ketua Menteri, Yang Berhormat Menteri Kabinet, Para pendakwah dan Selebriti.

Antara program besar yang pernah di acarakan oleh beliau seperti Majlis Perasmian MahaMajlis Makan Malam ASEAN Ministerial Meeting on Argriculture and Forestry (AMAF)Konvensyen Usahawan, Majlis Perasmian Karnival Kerjaya, Karnival Belia Putrajaya, Majlis perasmian MAHA dan banyak lagi.

VIDEO PENGACARAAN RIZAL RASHID

KETIKA MENJADI PENGACARA MAJLIS PERASMIAN MAHA 2018 OLEH TUN DR MAHATHIR MOHAMAD DI MAEPS SERDANG.

Gambar kenangan bersama peserta program Emcee Pro sebelum ini

BERAPA NILAI INVESTMENT UNTUK AKSES EPDM INI?

Ilmu yang bakal anda pelajari dalam Emcee Pro Digital Masterclass ini sangat teknikal dan bermanfaat. Tuan Rizal sendiri akan kongsikan semua ilmu dan pengalaman beliau lebih 10 tahun di bidang emcee untuk dikongsikan kepada anda. Ilmu yang diberikan juga hasil experiment dan apa yang beliau dah lalui sendiri, so anda tinggal follow dan ikut je, sesuaikan dengan anda insya Allah anda pasti boleh.

Harga sebenar untuk kelas ini ialah RM159 tapi kami tak nak buka harga ini walaupun kami tahu ia sangat berbaloi . Kami nak buka tawaran istimewa hanya RM98 sahaja. Ya, RM98 sahaja untuk seorang dengan program online yang sangat padat.

Bukan itu sahaja, anda juga akan mendapat ‘akses seumur hidup’ yang mana anda boleh ulang tonton sehingga anda faham, boleh rujuk semula pada bila bila masa.

Jika terdapat sebarang pertanyaan atau masalah, team kami sedia membantu. Hubungi team kami ditalian 019 885 7600 atau 0112 600 0112 (CikPuan Rozlinita)

Pin It on Pinterest

Share This